Fysiurgisk Massage

Selvom fysiurgisk massage lyder som ukendt land for mange – det er både svært at sige og endnu sværere at stave sig i gennem – så er det faktisk den mest almindelige massageart. Fysiurgisk massage er nemlig en anerkendt behandling af kroppens muskler og led, og den udføres af uddannede massører.

Som behandlingsform bygger den fysiurgiske massage på et solidt kendskab til anatomi, fysiologi og de gode massagetraditioner. Fysiurgisk massage er en dybdegående behandling og bearbejdning af muskler og væv samt afspænding af hele kroppens nervesystem. 

FYSIURGISK MASSAGE SOM FOREBYGGENDE BEHANDLING
Fysiurgisk massage er helt unik. Den er nemlig på en og samme tid både behandlende og forebyggende. Som behandlingsform har den nemlig en lang række forebyggende og restituerende virkninger på kroppen. Den forbedrer bl.a. kroppens kredsløbscirkulation i både muskler, bindevæv, nerve- og lymfesystem. Dét giver hurtigere restitution af beskadiget og træt væv.

Den fysiurgiske massage smidiggør også muskler og led, og så fjerner massagen samtidig spændinger. Behandlingen øger tilførslen af friskt, iltet og næringsrigt blod i din krop. Affaldsstofferne nedbrydes, og du vil derfor opleve, at din krop har nemmere ved at udskille affaldsstoffer efter massagen. Derfor er det også vigtigt, at du husker at drikke rigeligt med væske efter behandling.

Bivirkninger fra ensformigt, tungt eller stillesiddende arbejde kan også minimeres ved fysiurgisk massage. Efter massagen vil du opleve, at din krop er afspændt, at du har færre smerter, er mindre øm og har en øget bevægelighed i din krop.

Døjer du med hovedpine og stress, har massagen også en god effekt på det, og effekten mærkes ofte i flere dage efter behandlingen. Ved jævnlige behandlinger oplever mange, at de bliver smertefrie og kvit med hovedpiner og spændinger.

KROPPEN SOM HELHED 
Mine behandlinger tager udgangspunkt i dig – i din krop. Vi starter altid behandlingen med en kort samtale, om dine ønsker. Måske du er kommet med et ønske om velvære og ro, eller måske døjer du med specifikke spændinger, smerter eller problematikker, som du ønsker, at vi tager hånd om i behandlingen? 

Jeg integrerer de behandlingsteknikker, som giver dig det ønskede udbytte af massagen i et unikt massage-flow, som har en meget effektfuld og harmonisk virkning på din krop. Der er ikke to kroppe, der er ens, og derfor er der heller ikke to behandlinger, som er helt ens, og i min klinik skræddersyer jeg altid behandlingen til dig.

DE FYSIURGISKE TEKNIKKER
Som fysiurgisk massør bruger jeg mine hænder, underarme og albuer til at massere, og jeg arbejder med lange, glidende strøg.

Derudover består fysiurgisk massage af flere andre teknikker, herunder:

o   Led-mobilisering, som er en manuel behandlingsteknik, der hjælper leddene med at genskabe og vedligeholde deres naturlige bevægelighed.

o   Occilation, hvor kropsdelen skubbes i en vuggende, gyngende bevægelse. Dét giver øget bevægelighed i leddene og er samtidig smertelindrende.

o   Muskelenergi-teknik er en neuro-muskulær, manuel behandlingsteknik, der bygger på en bevidst udnyttelse af sansesystemet. Under behandlingen hjælper du aktivt til ved henholdsvis at spænde igen, bevæge dig eller ved brug af din vejrtrækning.

o   Soft tissue release (STR) er en metode, hvor der lægges pres på én muskel samtidig med, at musklen strækkes ud.

o   Myofascial release (MFR) er en teknik, der får bindevævet til at genfinde deres naturlige længde og spændingstilstand.

o   Triggerpunkt-behandling er små, ømme punkter i musklen, der behandles med pres lige på det ømme sted af cirka 20 sekunders varighed. Dette gentages flere gange.

Vejrtrækning og udstrækning er desuden begge vigtige elementer af den fysiurgiske behandling.

Behandlingen kan foregå med eller uden olie – jeg nyder selv at bruge olie, og mit førstevalg er økologisk, duftfri mandelolie.